Yoga

Yoga vormen

 

Bij YogaMonte worden verschillende vormen van yoga aangeboden. Dit zijn Hatha Yoga, Restorative Yoga en Deugden Yoga. Lees hieronder meer over deze vormen.

Voor alle lessen geldt dat iedereen de oefeningen doen op zijn of haar eigen niveau. Het is nooit een wedstrijd wie ze het beste kan uitvoeren. Het enige wat telt is dat jij de oefeningen veilig en goed uitvoert binnen jouw mogelijkheden en grenzen zodat het helemaal goed voelt voor jou.

Ben je benieuwd naar één of meerdere vormen, kom dan vrijblijvend eens een les ervaren.

Kijk in het lesrooster voor de lestijden.

Hatha Yoga

 

Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij lichaam en geest worden getraind. Dit kan op een intensieve manier maar ook op een meer ontspannen, zachte manier. In de lessen gaan we op zoek naar bewustwording van je houding, beweging, adem en gevoel.

 

De fysieke houdingen zorgen voor een toename van kracht, flexibiliteit en een gezonder lichaam.

De ademhaling zorgt voor rust, ontspanning en is van invloed op het hele lichaam.

 

In alle lessen worden lichaam en geest door middel van (soms intensieve) houdingen getraind. Door bewust met het lichaam en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder en neemt het bewustzijn toe.

 

Hatha yoga wordt gegeven door Irene

 

Deugden Yoga

 

De yogalessen bestaan uit zachte oefeningen en wat meer inspannende yogaseries die afkomstig zijn uit de Hatha, Dru, Kundalini Yoga, Kum Nye en Mindfulness.

 

Aan het begin van iedere maand starten we de les met het lezen van een deugdenkaart, bijvoorbeeld over moed of zelfvertrouwen. Deze deugd speelt die maand een rol in de lessen. Deze kan je wakker schudden en laat je in ieder geval stilstaan bij wat die deugd voor jou betekent. Dan volgen de yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. We eindigen met een liggende eindontspanning en een kopje thee als je daar zin in hebt.

 

Met Deugdenyoga neem je wekelijks waardevolle tijd voor jezelf. Het beoefenen van Yoga helpt je krachtiger en flexibeler te worden. Vooral je rug en je nek zullen je dankbaar zijn met de aandacht die je ze geeft! Bewust ademen helpt je bij het uitvoeren van de oefeningen waardoor je meer kracht én rust gaat ervaren. De lessen voeden je lichaam en je geest.

Uit je hoofd, in je hart. Inspanning en ontspanning.

 

Deugden yoga wordt gegeven door Nicole

 

Restorative Yoga

 

Restorative yoga, letterlijk vertaald 'herstellende yoga', is een vorm van yoga die geen inspanning vraagt. Zachtheid, ontspannen, onthaasten & zelfzorg zijn kernwoorden van restorative yoga.

 

Je lichaam wordt in de verschillende houdingen ondersteund door kussens en dekens en de focus ligt bij de ademhaling waardoor je de mogelijkheid krijg om los te laten en diep te ontspannen, wat zorgt voor verstilling van de geest en fysieke ruimte in je lichaam. De houdingen worden langer aangehouden dan in een ‘reguliere’ yogales.

 

Geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, bij stressgerelateerde klachten, tijdens of na zwangerschap en/of bij herstel van een blessure of ziekte.

 

Restorative lessen worden verzorgd door Irene