Yoga

Yoga vormen


Bij YogaMonte worden verschillende vormen van yoga aangeboden. Dit zijn Hatha Yoga en Restorative Yoga. Lees hieronder meer over deze vormen.

Voor alle lessen geldt dat iedereen de oefeningen doen op zijn  of haar eigen niveau. Het is nooit een wedstrijd wie ze het beste kan uitvoeren. Het enige wat telt is dat jij de oefeningen veilig en goed uitvoert binnen jouw mogelijkheden en grenzen zodat het helemaal goed voelt voor jou.

Ben je benieuwd naar één of meerdere vormen, kom dan vrijblijvend eens een les ervaren.

Hatha Yoga


Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij lichaam en geest worden getraind. Dit kan op een intensieve manier maar ook op een meer ontspannen, zachte manier. In de lessen gaan we op zoek naar bewustwording van je houding, beweging, adem en gevoel.


De fysieke houdingen zorgen voor een toename van kracht, flexibiliteit en een gezonder lichaam.

De ademhaling zorgt voor rust, ontspanning en is van invloed op het hele lichaam.


In alle lessen worden lichaam en geest door middel van (soms intensieve) houdingen getraind. Door bewust met het lichaam en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder en neemt het bewustzijn toe.Restorative Yoga


Restorative yoga, letterlijk vertaald 'herstellende yoga', is een vorm van yoga die geen inspanning vraagt. Zachtheid, ontspannen, onthaasten & zelfzorg zijn kernwoorden van restorative yoga.


Je lichaam wordt in de verschillende houdingen ondersteund door kussens en dekens en de focus ligt bij de ademhaling waardoor je de mogelijkheid krijg om los te laten en diep te ontspannen, wat zorgt voor verstilling van de geest en fysieke ruimte in je lichaam. De houdingen worden langer aangehouden dan in een ‘reguliere’ yogales.


Geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, bij stressgerelateerde klachten,  tijdens of na zwangerschap en/of bij herstel van een blessure of ziekte.